sunnuntai 12. helmikuuta 2012

12+4

Tällä viikolla siirryttiin toiselle kolmannekselle! Välillä aika tuntuu menevän niin hitaasti, välillä taas todella nopeasti :D

Varasin ajan niskapoimu-ultraan, se on ensi keskiviikkona. En saanut muuta aikaa, joten joudumme menemään sinne kesken työpäivän. Onneksi se kuitenkin sopi pomolle.
Viimeaikoina olen miettinyt, että mitä jos np-ultrassa kaikki ei ole hyvin, ja meille olisi suurella todennäköisyydellä tulossa esim. down-lapsi.  Tällä hetkellä se herättää mussa niin ristiriitaisia tunteita, että en tiedä, miten siitä jatkettaisiin. Emme ole miehen kanssa kauheasti puhuneet asiasta, enkä ole varma, mitä hän ajattelee. Ennen raskautta olin ehdottomasti sitä mieltä, etten halua kehitysvammaista lasta, mutta nyt kun on raskaana, ajattelen vain, etten halua keskeyttää sitä kevyin perustein. Jos nyt vauvalta puuttuisi puolet aivoista, eikä olisi mahdollisuutta selvitä, tilanne olisi tietenkin toinen. Mutta palaillaan tähän asiaan sitten keskiviikon jälkeen, jos on tarvis.

Häitäkin olemme järjestelleet kovalla vauhdilla. Näyttää siltä, että teemme kaason kanssa yhdessä puvun mulle. Ihan hirveän iso mahan ei pitäisi vielä n. viikoilla 20 olla, mutta saan ainakin sellaisen puvun mistä pidän, eikä tarvitse stressata sopiiko kaupan puvut (:
Eilen kävimme katsomassa materiaaleja kutsukortteihin, ja nyt pitäisi vielä kokeilla, tuleeko hyvä lopputulos.
Ensi viikolla olisi tarkoitus käydä katsomassa juhlapaikkaa ja varata kirkko!

2 kommenttia:

  1. Vihdoin ehdin lukea tän blogisi läpi! Onpa teillä sattunut alkuraskaudessa harmia ja inhottava tuo lääkärikäyntikin. :/ Mutta jospa se tästä nyt helpottaisi! Yritäthän joka tapauksessa nauttia raskaudesta. Tietenkään kaikesta ei aina voi nauttia, mutta sitten kannattaa keskittyä siihen hyvään - vaikkapa suklaaseen, jos ei muuta. ;)

    Tsemppiä np-ultraan! Uskon että se menee teillä hyvin, mutta on tosiaan hyvä silti miettiä noita muitakin vaihtoehtoja. Ja hyvin samaa rataa olet ajatellut, kuin minäkin ajattelin Typyä odotellessa. Aiotteko ottaa myös sen seulontaverikokeen? (En muista mitä kromosomihäiriöitä siinä seulottiinkaan, mutta otetaan np-ultran yhteydessä.) Mehän ei sitä otettu, pelkkä ultra vain. Päätettiin, ettei haluta sitä ottaa, koska ne näyttää usein niin ristiriitaisia tuloksia eikä haluttu sitä stressiä. Mietittiin myös, että vaikka siinä verikokeessa jokin riski olisi näkynytkin, ei oltaisi haluttu keskeytystä, joten ei senkään vuoksi haluttu tietää, ettei tulisi "turhaan" huolta, kun ei niistä riskeistäkään voi ennustaa, sattuuko itse olemaan se yksi sadasta tai yksi sadastatuhannesta, jolla on vaara johonkin. Tulipas sekavasti selitettyä, yritä saada selvää. :D

    VastaaPoista
  2. Juu kyllä on ollut paljon huolta, mutta nyt meni 13. viikko rikki, ja alan jo hieman huokaista helpotuksesta!
    Otettiin veriseula viikkoa ennen ultraa, enkä edes tiennyt, että siitä saattaa saada ristiriitaisia tuloksia! :D
    Käytiin tänään np-ultrassa, ja siellä oli kaikki ok. Tietenkin vasta lapsen syntyessä saa lopullisesti tietää, onko terve lapsi, mutta tämä tieto rauhoittaa mieltä rakenneultraan asti :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!