lauantai 10. toukokuuta 2014

Äitienpäivänä

Hyvää äitienpäivää sitä viettäville!
Mulle ei ole tullut sellaista "äitienpäiväperinnettä" vielä omalle kohdalle, joten koko juhlapäivä tuntuu turhalta, samoin kuin hääpäivämme, jota vietimme maanantaina. 
Mä leivoin itselleni maustekakkua, että saan edes jotain herkkua juhlapäivänä. Sain ruusuja ja kahvit aamulla sänkyyn. 


Toisaalta tää päivä tuntuu pahalta, kun toista lasta ei ole kuulunut. Laskin, että tämä on nyt yk 12. Poikamme sai alun yk 10 jos oikein muistan. Vaikka emme ole enää tammikuun jälkeen panostaneet testeihin  ja muihin kikkailuihin, tuntuu lapsettomuus sisimmässä. Mietin lääkäriin hakeutumista koko ajan enemmän. Silti raskautuminenkin pelottaa, sillä sain helmikuussa kuulla, mikä aiheutti edellisessä raskaudessa useat verenvuodot ja kesäkuiset munuaisoireet (jonka takia olin sairaalassakin muutaman päivän). Sairastin 16 vuotta sitten henoch schönleinin purppuran, joka aiheuttaa sen sairastaneilla naisilla keskenmenoja, raskauden aikana korkeaa verenpainetta, munuaisvaivoja ym. 
Pelottaa ajatella, että entä jos nämä tiputteluvuodotkin johtuvat jostain vuosia sitten sairastamasta taudista. Jos en tule enää raskaaksi/saan vain keskenmenoja tulevaisuudessa? Tämä tieto on ihan uutta tutkimustulosta, enkä tiedä mitä lapsettomuusklinikoilla tällaisesta tiedetään. Silti tekisi nyt mieli jutella jollekin tästä enemmän kuin koskaan. 
Oman äitini mielestä mun ei tarvitsisi mennä minnekään hoitoihin, mussa ei ole mitään vikaa. En voi enää ajatella niin. 12 kiertoa on kulunut. Ehkä voisin itsekin aktivoitua, tehdä ovistestejä ja panostaa. Ja varata sen hemmetin lääkäriajan. 




1 kommentti:

  1. Varaa ihmeessä lääkäriaika, jos yhtään hermostuttaa. Ei siinä ainakaan mitään häviä! En tiennytkään, että Henoch Schönleinilla voisi olla tuollaisia vaikutuksia.

    VastaaPoista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!