lauantai 9. elokuuta 2014

Elokuun kuulumisia

Kesä on ollut meille hirveetä taistelua ruuan kanssa. Oon ollut todella huolissani pojan syömisistä, kun välillä on päiviä, jolloin juo vain vettä ja maitoa(tai velliä). 
Kesän aikana on mennyt seuraavanlaiset ruuat: mansikat, herneet, maissi, kirsikkatomaatti, kurkku ja vadelmat. Lämpimät ruuat pasta pomodoro tai piltit. Että aika pieni määrä ruokia, jotka menevät alas (ja tuoreista kolme viimeistä on tullut uusina viimeisen kahden viikon aikana). Ei hän suorilta kaikkea torju, laittaa usein suuhun ja toteaa, ettei ole syötävää :D
Kovin vain on laiha poika, kaikki housut tippuvat päältä. Milanossa ollessamme jouduin ostamaan hänelle uudet shortsit, kun puhtaat alkoivat loppumaan. Jouduin ottamaan 12-18kk koon vyötärökiristyksellä, että pysyivät ylhäällä...

No, mitäs muuta..? Sanoja ei hirveästi tule, mutta äänteitä kylläkin. Eläinten äänteistä ainakin ihahaa, vuhvuh, huhuu(tää voi olla joko kyyhky tai pöllö :D), a(sorsa tai varis) ja aau(kissa). Muita: ei, too(joo), au, o-ou, oho, aha, anna/antaa, hei hei, tippu, loppu, äitä(äiti), iia(isi), ja oman nimenkin osaa sanoa :) olihan siinä aika monta, vaikkei siltä tunnukaan :D Montaa kertaa en oo kuullut kaksisanaista lausetta, mutta ainakin ei oo ja äitä anna on tullut!
Puhelimeen vastataan "too!" ja mopo sanoo bruuum!
Lemppariohjelmia on tällä hetkellä Ponyo rantakalliolla, Kikin lähettipalvelu ja Naapurini Totoro, kaikki japanilaisia. Pikku kakkosesta kivoimmat on Saara ja sorsa sekä Late lammas (vai tuleekse galaxissa?).
Poika täyttää keskiviikkona kaksi, eikä meille ole tulossa kunnon juhlia :( Kämppä on vielä niin vaiheessa, etten tänne viitsi ketään kutsua.. Kakun teen, ja mummit saa tulla kahville. 


^oltiin vadelmia poimimassa

Tämä on yk 14. Lähestytään kierron puoltaväliä. Nyt on kalenterin mukaan kulunut vuosi yrityksen aloittamisesta. Varasin vihdoin ajan gynelle, 14.8. Aika on vain 20min ja mietin, mitä siinä kerkeää juttelemaan? Monta tapaamista tarvitaan, että saisin reseptin pillereihin (jos se nyt olisi sopiva hoitomuoto edes)? Ainakin papa-koe pitää ottaa. 
No, nää on näitä. Tulen sitten raportoimaan, miten kävi gynen kanssa. Kesä-vauva 2015 siintää mielessä<3

4 kommenttia:

  1. Meillä tulee myös vuosi yritystä tässä kuussa, yk 10 tosin vasta meneillään keskenmenojen aiheuttamien viivästysten vuoksi.
    Veikkaisin, että gyne saattaa haluta tehdä jonkinlaiset perustutkimukset kierron suhteen eli progesteroni testillä loppukuusta selvitellään, että ovuloitko,mahdollisesti kilpirauhaskokeita ja FSH/LH-kokeita alkukuusta. Halutessasi saat varmaan lähetteen lähimmän sairaalan lapsettomuuspolille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta!
      Aluksi ajattelin vain jutella, että mistäköhän tuo tiputtelu jne johtuu, ja katsoa myöhemmin "rankkoja hoitoja".. Mies ei esim. halua ollenkaan käyttää luovutettuja siittiöitä, jos sinne asti tarvitsisi mennä. Se kyllä itseä ärsyttää :/
      Tää vuosi on varmasti ollut teille todella rankka, en tietäisi, miten itse jaksaisin, jos saisin monta keskenmenoa :(

      Poista
  2. Hei pitkästä aikaa :) Kommentointi jää usein välistä, kun lukee blogeja enimmäkseen puhelimella. Meiltä löytyy myös äänteiden ja yksitavuisten sanojen ystävä. Tosin nyt viimeisen parin viikon aikana on löytynyt selkeää yritystä ja innostusta toistaa pidempiäkin sanoja perässä. Kenties se hoidon aloitus ja uusi ympäristö kannustaa yrittämään :)

    Jos yhtään lohduttaa, niin en ole kuullut että yksikään tuttavapiirin lapsista olisi kuollut nälkään, jos ruokaa vain on säännöllisesti tarjolla. Toki se huolettaa, meillä syödään kotona varsin hyvin, mutta kylässä tai hoitopaikassa melko kehnosti. Syödäänkö teillä itse? Toimiiko juotavat ruoat paremmin kuin kiinteät? Pienempänä tein usein pirtelöitä joihin piilotin vaihdellen rahkaa, kookosöljyä, kaurahiutaleita yms. jotka tukevoittaa ateriaa. Poju tykkää kun saa pillillä itse juoda. Toisaalta syömisestä ei pitäisi tehdä liian isoa numeroa, sekin voi ahdistaa ja jännittää lasta :( Muistan omasta lapsuudesta, että söin tosi vähän kerrallaan ja sukulaiset aina tuputti ruokaa, jolloin se maistui vielä huonommin. Tsemppiä ja rentoutta siis ruokailuun :)

    .. ja ne samat sanat taitaa sopia vauvan yritykselle, toivottavasti ei tarvitse lähteä hoitoihin vaan luonto puuttuisi peliin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkästä aikaa! :)

      En tietty ajattele että hän nälkään kuolisi, mutta pinna kiristyy, kun poika on kiukkuinen eikä syö. Olen ammatiltani ravintolakokki, ja ajattelen, että osaan laittaa ns terveellistä kotiruokaa, ja sit kun sitä ei syö, niin ottaa päähän ammatinkin puolesta ^_^"
      Mä kanssa kokeilin tehdä smoothieita, itse tykkään kovasti, ja olis niin hienoo, jos poikakin söisi, mut kun ei!
      Kaikenlaiset jugurtit ym on kokeiltu, ainoastaan suklaavanukasta syö (no ei tietenkään joka päivä).
      Ja sama juttu, pitää olla rauhallinen paikka, mielellään kotona, että ruoka maistuu. Harvemmin kahviloissa enää ollenkaan..

      Poista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!