torstai 28. maaliskuuta 2013

Miten opettaa peruuttava vauva liikkumaan eteenpäin?

No kaukosäätimellä tietenkin! :D
Mies keksi eilen laittaa kaukosäätimen puolen metrin päähän lattialle, ja poikanen lähti perään työntämällä käsillä eteenpäin :D Nyt osataan peruuttaa, pyöriä ympäri ja liikkua eteenpäin. Vielä kun mahalta selälle kääntyminen onnistuisi paremmin, niin ei meiltä molemmilta palaisi hermot koko ajan :/
Poika on alkanut myös ottaa "karhukävely"-asentoa paikoillaan, ja konttausasennosta toinen jalka menee koukkuun jalkapohja lattiaa vasten. En tiedä, yrittääkö se kierähtää siitä istumaan, mutta tällä hetkellä kääntyy vaan selälleen :D

Ruokailut menee vaan koko ajan huonompaan suuntaan... Luulin kaiken ensin johtuvan hampaista, mutta ei niitä ole vieläkään näkynyt lisää! Välillä poika kieltäytyy syömästä jo puolen pilttipurkin (joo näitä on meille ilmestynyt kun pakastimesta loppui tila :/) jälkeen, ja maitoakin menee vaan 20-30ml kerrallaan. Aikaisemmin kaikki ruoka meni alas, mutta nyt ainakin itse tehty omenasose, päärynä, mustikka ja puurot ei maistu :( Kokeiltiin tällä viikolla ekaa kertaa avokadoa, banaaniin sekoitettuna. Ensimmäinen lusikka tuli hirveän irvistyksen kanssa ulos, mutta sitten poika oikein hihkui innosta, onneksi.
Ollaan enemmän tehty lihasoseita itse, ja sekoitettu sitä kasvispilttien kanssa. Ja yleensä tarjoan välipalalla jotain tuoretta hedelmää, kuten banaania tai sitä avokadoa :D Jos ei ole mihinkään kiire, ollaan harjoiteltu sormiruokailua kurkun, maissinaksujen ja porkkanan kanssa.
Poika nukkuu edelleen paljon päivän aikana, ja jos iltapuuroa ennen on menty nukkumaan, ja sitten vielä herätty tankkaamaan ennen yöunia, on lusikasta syöminen ollut väsyneenä hankalaa. Nyt ostettiin ekaa kertaa vellejä niitä kertoja varten, kun poika haluaisi saman tien jatkaa uniaan eikä keskittyä syömiseen.
Olen myös harkinnut öljyjen lisäämistä soseisiin. Mua huolestuttaa, että miten toi poika oikein kasvaa, kun viime neuvolakerralla painoa ei ollut tullut juuri mitään lisää, mutta pituutta taas paljon.. Ja nyt ruokaa menee vähemmän ja vähemmän... Ja neuvolassa tosiaan sanottiin että ruokailut sujuu paremmin, niin ei sieltäkään kommeintoitu, että mitä kannattas tehdä. :(

Seuraaville viikoille ois luvassa ainakin aurinkolasien hankintaa ja turvaistuimen ostamista.

Nyt taidankin käydä laittamassa pojan päikkäreille ja valmistelemaan päivän ruokaa. Hyvää pääsiäistä kaikille!

4 kommenttia:

  1. Meilläkin on pohdittu mikä on se normaali tai riittävä ruokamäärä kerrallaan. Puuroa menee yleensä noin desi kerrallaan + sosetta kyytipojaksi. Lounaslihakasvissosetta menee se pieni pilttipurkillinen ja välipalan koko on 1/2 - 1 banaanin tai yhden hedelmäsosepurkin verran. Maitoa juodaan nokkamukista tai pullosta ruokailujen yhteydessä 10 - 30 ml ja lisäksi rintamaitoa. Ootteko yhtään samoilla linjoilla?

    Huonoina ruokapäivinä on ollu yks juttu joka uppoaa joka kerta - banaanismoothie jossa noin 2/3 banaani, mustaherukoita tai mustikoita muutama lusikallinen ja korviketta siten, että smoothiesta tulee juotavaa mutta kuitenkin suht paksua niin että ei vuoda kovin helposti suupieliä pitkin alas. Hörpitään sitä ihan tavallisesta mukista tai syötän lusikalla ja se on kovasti pojan mieleen.

    Tsemppiä ruokailujen kanssa! Kai se on tämä ikä, kun kaikki muu ympärillä on niin paljon kiinnostavampaa kuin äiti lusikan kanssa.

    Hyvää Pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan samanlailla meillä! Kiinteiden määrä on ihan sama, mutta natsimutsina oon pakkojuottanu pojalle jotain 70ml maitoa että tulisi edes pieni pissa. Nyt pojalla on ollut jonkinmoinen oksennustauti ja yhtenä päivänä ei syönyt juuri mitään! Pissavaippaa ei tarvinnu vaihtaa kun kerran pari päivässä ja aloin jo huolestumaan... Mutta nyt tilanne näyttää jo paremmalta :)

      Mäkin voisin kokeilla tuommoista smoothieta- olis jotain vaihtelua soseisiin!

      Poista
    2. Pissan määrä on kyllä selvästi vähentyny ihan vauva-ajoista. Mietin että johtuisiko myös siitä, että vauva liikkuu niin paljon ja osaa jo hikoilla / läähättää osan nesteestä pois. Rintamaidon riittävyyttä on tosi vaikee arvioida, mutta oon koettanu nestehukan suuruutta arvioida pissan värin ja hajun perusteella :)

      Toivottavasti oksutauti menee pian pois!

      Poista
    3. Voihan sekin olla mahdollista... Meidän vauva ainakin on sellainen kuumakalle että ei oo montaa kertaa käytetty niitä viittä villahaalaria mitä täks talveks hankin :'D

      Ja tosiaan nyt ollaan annettu taudin takia puuron sijaan velliä, ja jos on aikaisemmin on ollut huoli maidon määrästä niin oon tehnyt puuron maitoon. Laiska kun olen niitä itse väsäämään joka päivä niin olen päästänyt itseni edes vähän helpommalla tekemällä veteen-ei palakaan niin helposti pohjaan (ja tulee halvemmaksi)!

      Poista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!