maanantai 20. tammikuuta 2014

Aikaistettu 1,5v neuvola

Tänään meillä oli muutamaa viikkoa aiemmin 1,5-v neuvola ja lääkäri. Viimeeksi uuden vuoden kieppeillä kävimme ottamassa a- ja b-hepatiittirokotukset. Taisi poika muistaa sen ikävän viime kerran, kun alkoi heti itkeä, kun vaatteita alettiin riisua :( 
Sitten se koko käynti olikin yhtä hysteeristä itkua, kun lääkäri teki erilaisia testejä. Kaikki oli kuitenkin kunnossa, ja saatiin me uudet mitatkin: 87,5cm ja 10,6kg! Täytyy alkaa kattelemaan niitä 92cm vaatteita pian jo varastoon tätä menoa...
Syy, miksi pyysimme aikaistamaan tätä neuvolakäyntiä oli että pääsisimme näyttämään pojan toista jalkaa lääkärille. Se kun alkoi kääntymään (kun oppi kävelemään) sisäänpäin. Tämä lääkäri oli sitä mieltä, että asialle ei voi tehdä mitään, ja luultavasti se korjaantuu itsekseen.  

Emme muuten saaneet uutta aikaa, enkä nyt tiedä, koska seuraava neuvola pitäisi olla, ja pitääkö meidän soitella aikaa sitten lähempänä? :/ Miten teillä muilla on neuvoloita?

Erästä asiaa pitää vielä hehkuttaa, nimittäin poju teki ekat pissat pottaan! Ja vielä ihan vahingossa! Nimittäin, oltiin otettu vaippa hältä pois, että saisi vaippaihottumapylly hieman ilmakylpyä, menin vessanpöntölle, poika seurasi perässä, istui potalle, ja pissa tuli! Nyt tuntuu ihan tyhmältä, että oonkin kuvitellut pottailun olevan jotenkin vaikeeta :D Tosin ei ole pissaa tullut sen jälkeen pottaan, mutta aletaan sitä joskus Tokion-matkan jälkeen treenaamaan, kunhan saadaan ensin tuttipullo ja tutti pois... 

Millaisissa mitoissa muut taaperot siellä huitelevat? Tuntuu tämä pituuskasvu niin hurjalta...

4 kommenttia:

  1. Kyllä te meette pituuskäyrällä vähän plussalla varmaan, kun 2v pojat on keskimäärin 90 cm. Meitin poika on kk nuorempi ja kasvaa lähinnä leveyttä, 13 kg ja 81 cm. Ei voi kaikki olla samasta muotista : )

    VastaaPoista
  2. Mun poika oli 1-vuotisneuvolassa 10 kg ja 80 cm. 1,5-vuotisneuvola on muistaakseni ensi viikolla, koitan muistaa päivittää blogiin joten tsekkaa sieltä (en kuitenkaan muista tänne erikseen laittaa, jos nyt sinne satun muistamaankin)!

    VastaaPoista
  3. Meillä on tyttö ja hän oli 1v3kk:n iässä 10 kg ja 80,5cm. :)

    Onnea ekoista pottapissoista! Meillä onnistui pottailu joskus 8-11 kk:n iässä (se oli toki vain vanhempien ajoituksesta riippuvaa), mutta sen jälkeen siinä ei oo suostuttu istumaan, koska haluaa vain lähteä touhuilemaan muuta. :( Noh, ostettiin tässä jokin aika sitten kokeilumielessä supistaja wc-pyttyyn ja siinä istuskelee kyllä ihan mielellään, mutta vain vahingossa kerran tuli pikkupissa.

    VastaaPoista
  4. Meillä poika oli tällä viikolla 1.5-vuotisneuvolassa 11,6 kg ja 82 cm. On koko ajan kasvanut keskikäyrällä ja siellä menee edelleen. Teillä on kyllä pitkä poika!

    Meillä on pottailut vielä ihan aloittelumeninigeissä, yhdet vahinkopissat on pottaan jopa saatu t. Laiska äiti.

    VastaaPoista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!