keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Helppoa kotiruokaa

Me ostettiin kuukausi takaperin uusi parisänky sellaisten 105cm ja 120cm- kokoisten sänkyjen tilalle, kun ajateltiin et pinnasängyn viereenkin pitäis mahtua seisomaan.
Sängyn viedessä ison osan meidän rahoista,on meillä ollut paljon pienempi ruokabudjetti jo melkein kaksi kuukautta.



Mä olen sellainen ihminen, joka ei inspiroidu makkarakastikkeesta ja keitetyistä perunoista, vaan tarvitsen jotain eksoottista ja uutta. Voitte kuvitella, miten hankalaa on ollut keksiä halpoja ja maistuvia ruokia pastasta ja riisistä, kun oikeasti tekisi mieli sushia ja kampasimpukoita.
Olen kuitenkin yrittänyt etsiä jotain uutta näkökulmaa vanhoihin resepteihin, ja kokeilla perinteisiä ruokia, joita meillä ei koskaan syödä. Toissa viikolla kokeilin tehdä kaalilaatikkoa ensimmäistä kertaa, mutta laitoin riisin sijaan ohraa. Hyvää tuli, mutta note to self: osta isompi uunivuoka, niin saisit koko kaalin käyttöön ja enemmän syötävää :D
Olen myös alkanut innokkaasti kokeilemaan Jamie Oliverin ja Nigella Lawsonin reseptejä, ja ainakin tämä kanaruoka osoittautui aivan uskomattoman herkulliseksi, vaikka meiltä taisi jäädä puolet yrteistä ja selleri kokonaan pois, suosittelen! Huomenna ajattelin testata tällaista reseptiä. Yritän tuoda vaihtelua ruokiin käyttämällä naudan eri ruhonosia, kokonaista kanaa jne (mikä nyt on tarjouksessa milläkin hetkellä). Välillä teen pelkkää kasvisruokaa, että tulisi tarpeeksi syötyä vihreitäkin.


Meillä taitaa mennä kuukaudessa n. 400€ ruokakauppaan rahaa, mutta siihen kuuluu pojan vaipat ja maidot ym. mukaan. En haluaisi tinkiä tästä (tai alkaa ostaan eineksiä), mutta ensi syksynä taitaa olla edessä opiskelijan ruokabudjetti :/ Sitten pitää karsia heräteostoksia, ja muutenkin ostaa halvinta. Nykyisellään käymme kaksi kertaa viikossa kaupassa, joka on mun mielestä ihan hyvä, kun ennen lasta kävimme joka tai joka toinen päivä kaupassa :D Sillon sitä rahaa taisi mennä vielä enemmän ruokaan..


Poika on nyt 9kuukautta, ja aloitetaan kuukauden kuluttua hapanmaitotuotteiden maistelu. Tällä hetkellä uusina makuina on ollut mm. mannapuuro. Kaapista löytyi kauramannapuuroa, jossa on 55% kauraa ja loput vehnää. Siitä poika tuntuu nyt tykkäävän paljon, kun alkoi kaikki muut puurot tökkiä. Kohta voisin keitellä pastaa soseiden joukkoon, kun nyt hän saa vain riisiä.
Kohtahan se syö jo meidän kanssa samaa ruokaa, apua! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!