perjantai 31. toukokuuta 2013

Asiaa nukkumisesta


Meillä nukutaan nykyään suht hyvin. Aamupäivällä ensimmäiset päikkärit kestävät lähemmäs kaksi ja puoli tuntia entisen yhden sijaan. Toiset päikkärit nukutaan yleensä 1-2h edellisten jälkeen ja nekin kestää sen kaksi tuntia vähintään. Nukkumaan laittaminen on yleensä helpompaa päivällä kuin illalla. Toki ajoituksellakin on vaikutuksensa, mutta rutiinien myötä poika sulkee saman tien silmänsä ja alkaa hakea unta. Yleensä minä laitan pojan päikkäreille ja miehen kanssa ravataan illalla vuorotellen makkarissa kääntämään poika takaisin selälleen sänkyyn. Ilmeisesti pikkuinen ei haluaisi mennä yöunille, kun olisi kaikkea kivaa tekemistä vielä (vaan ei virtaa tehdä)!
Yöllä poika ei ole tällä viikolla kertaakaan herännyt tutin tarpeeseen, vau! Toki saattaa herätä klo 21-22 ennen kuin me mennään nukkumaan, mutta ei kertaakaan klo 23-07 välissä! Viime viikollakin taisi herättää vain kerran sen normaalin 5x30minuutissa sijaan... Iltaisin laitamme pojan nukkumaan suunnilleen 20-20:30 aikaan.
Lapsimessuilla tuli kysyttyä apua meidän yöunien parantamiseen, ja saatiin neuvo, että korvattaisiin tutti jollain muulla, kuten harsolla. Olenkin nyt koittanut ajaa sisään uutta "unilelua", nimittäin 0,5l:n smoothiepulloa, jossa on sisällä herneitä :D Sitä laps kääntelee ja katselee ja nukahtaa pullo kainalossa :) Pullossa on myös se hyvä puoli, että se on tarpeeksi iso, eikä siis putoa pinnojen välistä lattialle. Jos hän ei muuten meinaa rauhoittua niin tuolla kyllä!


En tiedä mikä asia on muuttunut, että poika on ensin alkanut nukkua pitkiä päikkäreitä ja sitten vielä yöuniakin! Pojan 8kk-neuvolassa sanottiin että kannattaa odottaa 10kk:n ikään jos vaikka tuttipulmat ratkeaisivat helpommin. En uskonut tilanteeseen tulevan mitään muutosta ellemme vieroittaisi tutista, mutta onneksi nyt tämän viikon perusteella näyttää jo paremmalta vaikka laps onkin päälle 9kk.

Koputetaan puuta, ettei heti ensi viikolla pukkaa uutta hammasta läpi tai jotain muuta mukavaa minkä vuoksi taannuttaisiin takaisin katkonaisiin yöuniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!