torstai 2. toukokuuta 2013

8kk neuvola ja vappu

Tänään loppui äitiysloma. Siirsin viimeiset päivät miehelle, joka pitää isäkuukauden heinäkuun alussa. Aika on mennyt todella nopeasti! Vasta viikko sitten mulle tuli kunnon kotiäiti-fiilis kun lapsi oli nukkumassa, pesukone kävi ja ruoka oli valmis ennen kuin mies tuli kotiin. Heh, hassua, että jostain noin arkisesta asiasta voikaan nauttia niin paljon! :)
Tän kirjoitustauon aikana poika on täyttänyt 8kk, oppinut samana päivänä konttaamaan, ja nyt se jo nousee ylöskin! Me ostettiin jopa konttauskypärä, vaikka olin ensin sitä mieltä, että ei pienet kolhut pahaa tee. Kuitenkin viikon seurannan jälkeen päätettiin hankkia se, kun poika oli yks päivä kaatunut 3 kertaa sydäntäsärkevän itkun säestämänä jo ennen klo 12. En mä kuitenkaan sitä joka paikkaan (vessaan) aio jatkossakaan ottaa mukaan ja muutenkaan koko ajan ole kädestä pitämässä kiinni...


Neuvolassa paino oli 8,2kg (ed. 7,8kg) ja pituus 77cm (74,5cm). Kyllä se poika edelleen vaan kasvaa kuukaudessa hirveästi! Nyt ollaan enemmän ottamassa 80-senttisiä vaatteita käyttöön, ja laittamassa 74-kokoa pois. Tuntuu kuitenkin, että nyt sama vaatekoko menee useamman kuukauden. Pitäis tehdä inventaario ja laskea kuinka monet sortsit ja t-paidat meillä oikein on kesää varten. Ulkona täytyy suojautua auringolta, mutta meidän kämpässä on todella kuuma kesällä, ja sisällä tarvii varmasti niitä lyhythihaisia.
Saatiin sellaiset terveiset neuvolasta, että tutista kannattaa vierottaa n. 10-12kk ikäisenä, kun poika ei luultavasti heräilisi harjoittelemaan uusia taitoja enää. Myöskin hampaiden tulo ja eroahdistus(onneksi aika lievä sellainen) saattaa kaikki yhdessä tehdä sen, että poika heräilee useita kertoja yössä. Mä vain olen aivan puhki ja kypsä tohon tutin nostelemiseen. En kuitenkaan jaksa aloittaa unikoulua, koska silloin joutuis olemaan vielä enemmän hereillä... Toisaalta en jaksa enää kahta kuukautta herätä joka tunti nostamaan tuttia (parhaillaan puolessa tunnissa 5 kertaa)! Että en sitten tiiä mitä pitäis tehdä... Kuitenkin poika on alkanut nukkumaan pidempiä päikkäreitä, nytkin nukkuu jo toista tuntia ja oon saanut kirjoitettua blogia. Ja ehkä kerran viikossa saattaa olla yks yö, kun laitan tutin suuhun ennen kun meen nukkumaan, kerran yöllä, ja sit kun poika herää 6-7 aikaan aamulla. Sen jälkeen nukutaan vielä tunti pari.
Lapsimessuilla unipulmia-luennoitsija otti kantaa meidän ongelmaan, että voitais antaa lapselle jokin toinen kiintymyksen kohde tutin sijaan, esim. purulelu tai harso. Tai että annettaisiin tutti päiväunille, muttei yöllä. Tai annettaisiin jomman kumman isovanhemman hoitaa unikoulu viikonloppuna meillä toisessa huoneessa, että me saataisiin miehen kanssa levätä. Mutta 1. ongelma: pojalla on jo se harso, ja se tunkee sitä suuhunsakin jos ei oo tuttia, mutta se ei auta mitään (ja tassuttelu ei auta). 2. Mun mielestä tutti pitäs ottaa kokonaan pois, eikä antaa päivällä/yöllä. 3. Tää unikoulu on meidän ongelma, eikä sitä pitäis antaa anopille tai omalle äidille hoidettavaks, vaikka mieli tekisikin. Löytyispä tähän joku fiksu ratkaisu!!


Kuvassa metsähanhia lentämässä auringonlaskuun.
Keväällä on ihanaa mennä luontoon päästämään höyryjä. Mä harrastan lintujen bongausta, ja on aivan mieletöntä päästä välillä ulkoilmaan kuuntelemaan lintujen laulua ja nähdä joitain harvinaisiakin lintulajeja ja muita metsän eläimiä. Välillä voi vaan unohtaa milloin poika on viimeeks syönyt, eikä tarvitse koko ajan taistella vaipanvaihdosta tai syömisestä.



Vappuna käytiin torilla syömässä jätskit ja kiinalaisessa buffetissa. Ostettiin muuten nuo ylemmässä kuvassa näkyvät Julbot facebook-kirppikseltä. Olin jostain lukenut, että lasit kestää vaikka mitä ja annoinkin ne lapselle käteen katseltavaksi. Ei ehkä olis pitänyt, sillä seuraavan kerran kun katsoin laseja, ne oli ihan täynnä naarmuja! Harmittaa hirveästi, mutta onneks me saatiin lahjaksi jo koon 3 Julbot (kuvassa koko 2) :)
Illalla päästiin miehen kanssa kaksin elokuviin, katsottiin Vuoden se kestää. Ei mikään kovin hyvä leffa, mutta siinä näytteli se nami Mentalist, Simon Baker, joten oli edes vähän silmänruokaa ;)

Kohta on meidän ensimmäinen hääpäivä, ja mulla ei oo rahaa leipoa mitään hienoa kakkua tai kolmen ruokalajin menua! :( Ja seuraavana viikonloppuna taas äitienpäivä. Taitaa lahjat ja herkut jäädä tänä vuonna saamatta kumpanakin päivänä :( Ei kai sillä muuten olis niin väliä, mutta kun kyseessä on eka hääpäivä ja eka oikea äitienpäivä, niin siks harmittaa... No, tuleehan niitä vielä tulevina vuosina.. :P

4 kommenttia:

  1. Mäkin ajattelin, että ei erikseen voi jättää öistä tuttia, että kerralla sitten kokonaan, mutta kuitenkin unikoulussa sitten päädyttiin jättämään tissin lisäksi tutti pois ja meillä se toimi. Päivällä poika saa siis edelleen tuttia unille ja tarvittaessa muutenkin, mutta öisin ei sitä enää huutele eli ilmeisesti ymmärtää eron..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin ajattelin ettei poika huomaisi eroa vaan tutti pitää jättää kokonaan pois.. Mutta hyvä jos teillä toimii :)

      Poista
  2. Ei oo totta. Minäkin bongailen lintuja! Hehee ja haaveilen uudesta kiikarista :D

    Me jätettiin yösyötöt reilu viikko sitten mutta tutti jäi. Ja sitä saa tarjoilla öisin muutaman tunnin välein. Aattelin aloittaa pehmeän vieroituksen tutista niin, että päivä- ja yöunille mennessä otan tutin pois juuri kun poika on nukahtamaisillaan. Joskus siitä seuraa protesti ja tutin joutuu antaa takaisin, mutta jospa se näin tottuisi siihen ettei tarvitse _aina_ nukahtaa tutin kanssa. Yöunilla on myös unilelu kainalossa, toivon että se korvaisi joku päivä tutin, mutta toistaiseksi näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän on enemmän yhteistä kun tajutaankaan! :D mulla ei ole omia kiikareita, mutta käydään yleensä äidin kanssa retkillä ja sillä on kiikareita, lintukirjoja ja tietää muutenkin enemmän linnuista :D

      Tuotakin vois kokeilla. Tuntuu et se tutista luopuminen on liian rankkaa mulle silleen kerrasta poikki-tyylillä toteutettuna.. Mut viime yönä tais vaan kerran herätä niin ehkä tähän on tulossa parannus? :D me ei olla syötetty yöllä enää 4kk ikäisestä kun vaan satunnaisesti. Yleensä jos päivällä ei mennyt ruokaa niin yöllä on nälkä.. Et onneks ei oo sitä ongelmaa lisäks :D

      Poista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!