perjantai 25. toukokuuta 2012

Imetysvalmennus

Nyt alkoi kolmas kolmannes. Kävimme tällä viikolla imetysvalmennuksessa, jossa ei ollut meidän lisäksi taaskaan kuin kaksi pariskuntaa. Terveydenhoitaja kertoi vauvan ruuan tarpeesta, imetysväleistä ym. Hän esitteli myös rintapumppuja, rintakumeja, sekä maidonkerääjiä. Suositteli ostamaan rintakumin ja -pumpun kotiin jo ennen vauvan syntymää, ettei tarvitse sitten ekana päivänä lähteä sellaisia ostamaan.
Ehkä vähän ristiriitaista, kun th suositteli lypsämään maitoa (jos tulee ylimääräistä) ja laittamaan jääkaappiin/pakastamaan. Kuitenkin melkein seuraavassa lauseessa hän neuvoi, että jos syöttää vauvaa tuttipullosta, ei vauva opi kunnon imuotetta rinnasta. Mitähän sillä ylimääräisellä maidolla sitten tekee, jos vauvaa ei saa syöttää tuttipullosta, ellei sitä käytä soseiden valmistuksessa, kysynpähän vaan. Lopuksi katsoimme norjalaisen imetysvideon, missä näytettiin vauvan nälkäviestintää ja oikeanlainen imuote.

Kun maanantaina lääkärissä kerroin harkkasupistuksista, sanoin, että en välillä edes huomaa niitä, eikä ole kipeitä. Nyt kuitenkin neljä päivää myöhemmin on ihan eri ääni kellossa: Huomaan joka kerta, kun supistus alkaa, ja välillä ne on jopa vähän kipeitä :(  En tiedä, johtuuko tää nyt tosta työharjottelusta, vai mistä.. Onneksi nyt on kolmen päivän vapaaputki! Oon jättänyt jopa tiskikoneen täyttämisen miehelle, ettei tarvitse mitään lautasiakaan nostella.. Ja tänään kävin asioilla kävellen, en pyörällä, niinkuin yleensä. Katsotaan, jos tällainen lepo auttaisi... Eilen illalla tuli nimittäin joku outo hengenahdistuskohtaus, enkä tiennyt, mistä se johtui... Sängyssä en tuntenut ollenkaan vauvan liikkeitä (vaikka yleensä just ennen nukkumaan menoa tunnen niitä kaikista eniten), ja aloin olla tosi huolestunut, kun koko ajan tuli vaan uusia supistuksia :( Kävin sitten ottamassa lääkettä ja join vielä mehua, niin tunsin muutaman heikon potkun.
Tänään vauva on ollut vähän virkeämpi, ja oon tuntenut ekaa kertaa pieniä potkuja kylkiluissa asti :) Kävin myös ostamassa Seppälästä ensimmäisen vaatteen! Siis ensimmäisen sen jälkeen, kun saatiin tietää, että poika on tulossa :)

Cinnamonroll girl ja kulta 27+2 (ja mun pregnancy-app ilmoittaa että vauva on nyt kukkakaalin kokoinen :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!