torstai 7. kesäkuuta 2012

Takaisin kotona

Sunnuntai-iltana alkoi kauhea hikoilu, ja menin jo puoli kymmeneltä nukkumaan. Olimme vaihtaneet sänkyjä, ja menin nukkumaan eri sänkyyn, kuin aikaisemmin. Hikoilutti ihan törkeästi, ja selkä oli kauhean kipeä, vaikka vaihdoin koko ajan asentoa. Ihmettelin, että ei tässä sängyssä mitään vikaa aikaisemmin ole ollut, kun joskus on öitä tässäkin nukuttu.. Johtuuko sitten raskaudesta? Noh, jouduin kuitenkin vaihtamaan sänkyä, ja sain vain vaivoin nukuttua koiran unta kahteen asti. Yöllä kysyin mieheltä, että missä on oksennusvati, on huono olo. En kuitenkaan ajatellut tosissani oksentavani, kunhan vain varmuuden vuoksi.. Kävin vessassa, jonka jälkeen oksensin heti. Join tietenkin heti lasillisen vettä päälle, etten kuivuisi. Kun olin oksentanut vielä neljä kertaa, ja maha alkoi olla tyhjä, mutta oksennus vaan tuli, tajusin, ettei tää nyt enää ole normaalia raskauspahoinvointia. Aloin kuullostelemaan, tunnenko mitään muuta. Oikean kylkiluun alta pisti kauheasti, samoin oikean puolen selkä oli tullut kipeämmäksi. Mies epäili oksennustautia, kun hänen töissä oli sitä juuri ollut. Minä epäilin raskausmyrkytystä, mutta en voinut kuollaksenikaan muistaa keskellä yötä, mitä kaikkia oireita siihen liittyi.

Kolmelta päätettiin lähteä ensiapuun, ihan varmuuden vuoksi. Siellä käskettiin olla juomatta nesteitä. Pääsin heti vuodepaikalle, ja tultiin ottamaan verikokeet ja mitattiin kuume. Sain primperania pahoinvointiin, jonka oksensin heti pois. Sen jälkeen join vain aivan pieniä kulauksia mehua, koska oli niin hirveä jano. Olin kyljelläni, ja mies painoi päänsä mun lonkalle, että saisi vähän nukuttua. Yllättäen tämä asento auttoi, eikä enää sattunut selkään tai kylkiluiden alle! Kasilta meidät siirrettiin naistentautien polille, koska mulla epäiltiin virtsatietulehdusta. Oltiin aivan hämmentyneitä, että miten voi olla, tällaiset oireet! Kun mitään kirvelyä ei ole ollut alapäässä, eikä muutenkaan mitään siihen viittaavaa. Oksennus loppui näihin aikoihin ja pystyin syömään ensimmäisen kerran. Naistentautien polilta mut siirrettiin saman tien ilmoittautumisluukulta naistentautien osastolle, joka on samassa kun synnytysosasto. Siellä pääsin käyrille, ja vauvalla oli kaikki ok. Lääkäri teki ultran, jossa ei ollut mitään poikkeavaa. Vauva on nyt muuten raivotarjonnassa. Tämäkin saattaa vielä muuttua moneen kertaan. Saimme painoarvioksi 1 350g ja tällä hetkellä ollaan keskikäyrillä. Kiva kuulla, kun kaikki on marissut mulle siitä, mitä pistän suuhuni >:(
Lääkäri määräsi mut osastolle tiputukseen, ja pääsin sieltä vasta eilen illalla. Ihan täysin ei selvinnyt, mikä mua vaivas, mutta ilmeisesti munuaisaltaan tulehdus, tai virtsakivet. Vauva saattoi myös painaa oikeanpuoleista virtsaputkea niin, että virtaus oikeaan munuaiseen estyi. Samanlaisia kohtauksia saattaa vielä tulla raskauden edetessä, eikä siihen ole oikein mitään hoitoa. Jos kivut on kovat, voi olla, että raskaus saatetaan käynnistää ennenaikaisesti. Nyt mun täytyy vaan juoda reilusti, että munuaiset ei ainakaan pääse kuivumaan ja mahdolliset virtsakivet hankaamaan.
Kontrolliaika on parin viikon päästä, ja nyt vain jännitetään, miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!