sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Päivitetty oirelista

Välillä tuntuu, että ei ole mitään raskausoireita, eikä mitään kerrottavaa, mutta tässä nyt pientä päivitystä:

-Tissit on muuttunut ihan koviksi, kuumiksi ja kipeiksi. En ole vielä ostanut yhtään imetysliivejä, ja nyt tuntuukin siltä, että kuppikoko on saattanut kasvaa (vihdoin). Joten jos sitä ensi viikolla menis sovittelemaan liivejä :)
-Harjoitus(?)supistuksia on ollut joka päivä, vaikken tekisi mitään. Yöllä kellottelen supistuksia, jos ne tuntuvat kovilta. Yhtenä päivänä sain jopa 4min pituisia supistuksia parin minuutin välein. Tavallisemmin supistukset kestävät n.1-2 min ja väli on samat 1-2min. Välillä niistä tulee alaselkä ja -vatsa kipeiksi, mutta vain sellaista mietoa menkkamaista jomotusta. Saan yleensä nukuttua, jos käännyn kyljelleni, jolloin ne ei tunnu niin hyvin.
-Jano vaivaa vieläkin, ja nyt kuumilla keleillä on tullut juotua paljon vettä. Lomotan myös useita kertoja päivässä vettä närästyksen takia, että polte vähän helpottaisi kurkussa.
-Kuumien säiden takia en ole myöskään saanut nukuttua. Varpaat on niin hemmetin kuumat, että koko muu kroppa ei viilene :( Oon yrittänyt käyttää kaurapussia pakkasessa ja varpaiden päällä, mutta eihän se kauaa auta.. Ostin myös Lumenen uutta jalkavoidetta, koska luin, että se viilentää jalkoja. Minä eikä mies kyllä kumpikaan huomattu tätä efektiä, ja olin tosi pettynyt :(
-Pystyn syömään vain pieniä annoksia kerralla, jonka takia mässytän ruokaa useamman kerran päivässä.
-Muutamana viime päivänä olen herännyt ihan virkeänä mm. klo 4 ja 7 aamulla. Jos esim. nälkä vaivaa, en pysty nukahtamaan enää uudestaan. Onneksi pääsen milloin vain päiväunille :P
-Välillä sormet tai varpaat alkavat yhtäkkiä puutua.
-Pissahätä on melkein joka tunti; ei ole kovin kivaa lähteä käymään kaupungilla pitkiä aikoja, jos ei ole vessaa lähellä. Onneksi on kesä, ja oonkin harrastellut kyykkypissailua aika ajoin pitkillä matkoilla xD
-Ihanat peräpukamat on myös tulleet kuvioihin, vaikka ei ummetusta ole ollutkaan. Onneksi eivät kuitenkaan ole kivuliaita tai muutenkaan haittaa menoa.

Vielä oireista, joita oletin, että mulle automaattisesti tulee, mutta ei ole vielä näkynyt:

-Turvotusta on ollut vain todella pienissä määrin, eikä kyllä edes joka viikko. Koon 15,5 vihkisormus mahtuu vielä hyvin sormeen :)
-Liitoskipuja ei ole näkynyt, tai tuntunut.
-Väsymys ei ole tullut takaisin ja hyvä niin!
-Maha ei ole vielä nukkuessa hirveästi tiellä, ja olenkin suurimmaksi osaksi pystynyt pötköttelemään myös selälläni.
-Kuten jo mainitsin, ei ummetustakaan ole ollut.
-Raskausarpia on tullut vain rintoihin, eikä yhtäkään mahaan. En ollut ottanut tätä huomioon päivittäisessä öljyämisrituaalissa, ja nyt olenkin vasta alkanut kunnolla rasvaamaan myös rintoja. Olen laskeskellut, että raskauden aikana kuluu n. 4 pulloa öljyä. Tähän asti käyttämäni Weledan öljy on ollut hyvää.
-Suonenvetojakaan en ole jäänyt kaipailemaan.

Hirveä listahan tästä tuli!
Olo on useimmiten niin hyvä, että tuntuu ihanalta olla raskaana :)

2 kommenttia:

  1. tohon jalkojen kuumuuteen saattais auttaa joku kylmägeeli-tyylinen juttu. Sitähän saa kaupoista urheiluosastolta tai apteekista. Kylmentää kyllä aika voimakkaasti että ihan kohtuudella kannattaa laittaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun tänne meille päin saadaan taas helteitä, aion kyllä kokeilla! Mikään ei oo turhempaa kuin makoilla sängyssä tuskaisen hikisenä >__<

      Poista

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!