sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kuulumisia

Vois sitä välillä päivitellä tätä blogiakin :D Joka päivä on pitänyt, mutta aina se jää tekemättä!

Aloitetaanpas tämä stoori vaikka kertomalla viime keskiviikon neuvolalääkärikäynnistä. Neuvolan terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että lääkäri voisi tarkastaa kohdunsuun tilanteen, ettei vaan oo päässyt mitään muutoksia tapahtumaan, koska on vieläkin supistellut (tai että ne huomattaisiin). Keskiviikkona lääkäri siis tutki mut, ja oli sitä mieltä, että kohdunsuu on sormelle auki ja tuntuu pehmeältä. Sanoi, että saan varmuuden vuoksi ajan äitipolille, jossa voidaan katsoa tilanne ultralla. Mun olis pitänyt mennä päivystyksellisenä sairaalaan, mutta kun lääkäri sanoi, että ä.polilta soitetaan mulle aika, lähdin kotiin. Seuraavana aamuna tuli jotain limatulppaa muistuttavaa vuotoa paljon housuihin, ja kun ei sitä aikaa (ylläri) kukaan soitellut mulle, päätin soittaa itse sairaalaan. Sieltä totesivat, että juu tule vaan suoraan käymään.

Aluksi otettiin pissanäyte, josta myös leukosyytit sun muut, eikä ollut mitään hälyyttävää. Sitten pääsin käyrille. Sen jälkeen oli lääkärin tapaaminen, jossa sitten katsottiin ultralla ensin kohdunsuu, joka oli kiinni, mutta sormella kokeiltaessa pehmeä. Sitten kysyin vielä painoarviota, jos vauva nyt päättäisikin tulla maailmaan (ja jos se aamuinen oli edes mikään tulppa). Saatiin n. 2,4kg ja kyllä helpotti omaa oloa, ei ainakaan ihan minivauva ole tulossa :)
Sain yhtä verenpainelääkettä hillitsemään supistuksia, sekä kortisonipiikin kypsyttämään vauvan keuhkoja, torstaina ja uudelleen perjantaina. Kuulemma enää 34+5 (tai jotain sinne päin) ei enää anneta kortisonia, jos vauva meinaa syntyä ennen aikaisesti. Selkä on ollut sen pistoksen jälkeen aivan törkeen kipee, ja vaan toivon että se on johtunut noista piikeistä, eikä oo mitään outoja supistuksia :D
Illalla sitten otin ensimmäisen verenpainelääkkeen, enkä saanut nukuttua kuin max. 5h muutamissa pätkissä. Sivuvaikutuksina tuosta lääkkeestä tuli mm. punoittava iho, astmakohtaus, sekä aivan törkeä migreeni-tason päänsärky. Supistuksia oli koko yön ja seuraavan aamun, mutta en kellottanut niitä, koska ilmeisesti lääke kuitenkin sen verran auttoi, etten tuntenut yhtään kipua.
Perjantaina piti mennä vielä ottamaan toinen kortisonipiikki 24h kuluttua ensimmäisestä, joten suuntasin taas sairaalaan. Tällä kertaa käyrillä supistusmittari meni johonkin 97:än normaalin 40:n sijaan, oli vähän pelottavaa. Kysyin hoitajalta, että tarkoittaako se luku supistusten vahvuutta, mutta hän vain sanoi, että niillä katsotaan supistusten väliä (?). Ei sitten oikein selvinnyt, miksi ne luvut siinä monitorissa sitten vaihtelee niin paljon :D
Lääkäri ultrasi vielä kohdunsuun, eikä ollut mitään muutoksia tapahtunut. Kerroin verenpainelääkkeen haittavaikutuksista, eikä mun ole tarvinnut sitä sitten enää ottaa. Mut määrättiin lepäämään 2 viikkoa, ja sitten vauvan olisi lupa tulla maailmaan. Seksiä ei saa harrastaa, eikä mustikkametsään lähteä yksin :D Mulle kuitenkin painotettiin, että nyt on jo ihan hyvät viikot, mutta se rv 36 olisi parempi vauvalle.

Tämän rumban jälkeen iski kyllä sellanen paniikki, että jos se poika sieltä nyt on tullakseen, niin eihän meillä ole vielä yhtään vaatteita tai kestovaippoja pestynä! :D Nyt on koko viikonlopun pesukone ollut käynnissä ja äitinikin on muutaman koneellisen pessyt :D Tällä hetkellä on ihan normaali olo, eikä tunnu yhtään siltä, että synnytys voisi käynnistyä. Ollaan nyt ostettu sitten kaiken maailman rintapumput ja tutit sun muut, että nyt vain odotellaan ja silitellään vaatteita :)



Cinnamonroll girl ja poju 34+4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!