maanantai 23. huhtikuuta 2012

Neuvolakäynti

En ole jostain syystä saanut aikaiseksi kirjoitella tänne torstain neuvolakäynnistä...
Olen ollut aika hämmentynyt siitä, että meille on tulossa poika. Pohdin asiaa joka päivä, ja koitan totutella ajatukseen. Parina ensimmäisenä aamuna ajattelin heti ensimmäisenä "jaha, meille on tulossa poika." Yksi laskukin jäi maksamatta kun olen koko ajan vaan ihmetellyt itsekseni :D Kävin heti maanantaina meidän kaikki lainaksi saadut vauvan vaatteet läpi, ja niitä oli ihan hirveästi!! 50-60cm bodyjä 34kpl joista itse olen ostanut 4-5 :D
Mutta siihen neuvolaan.. Eli mies oli tällä kertaa mukana, kun viimekerralla olisi jo ollut hyvä tulla. Puhuttiin meidän tunteista, että mitkä fiilikset nyt on kun sukupuoli on selvillä. Höpöteltiin yli puolet ajasta vaan kaikesta mahdollisesta kun sitten neuvolantäti sanoi että nyt pitää kiristää tahtia ja siirrytään näihin kela-asioihin, että ehditään käymään kaikki läpi :D Sain siis raskaustodistuksen kelaa varten, ja meille selvitettiin niitä loma-asioita. Lopuksi mitattiin paino, 55kg. Onneksi paino on nyt alkanut nousemaan, niin ei tarvitse huolehtia koko ajan.. Kun kysyin, että mitähän tää kätilön neuvoma herkkukielto oikein tarkotti, mulle sanottiin, että voin pari kertaa viikossa herkutella, mutta mun tapauksessa joudun kokonaan karkkikieltoon!! Alkoi vähän ärsyttään, kun vaikka kuinka sanoin, että en syö hirveitä määriä karkkia, mutta kuitenkin vähän joka päivä, niin neuvolan täti ymmärsi asian ihan kuin vetäisin joku kilon karkkia päivässä >:( Että yks karkkipäivä maksimissaan viikossa. En nää siinä mitään järkeä, jos syön viikon aikana maksimissaan 100-200g pussin niin miten se on yhtään parempi että yhtenä päivänä saa syödä vaikka puol kiloo? En ajatellu tohon oikein kiinnittää huomiota, enemmän siihen, että en syö karkkia/suklaata nostattaakseni verensokeria, koska siitä se vauva saa sitä huonoo energiaa ja lihoo.
Sitten olikin enää 5min aikaa ennen seuraavaa asiakasta, kun alettiin kuuntelemaan sydänääniä. Mä odotin sitä kovasti, kun mies ei vielä ollut kertaakaan paikalla kuuntelemassa niitä :) Aluksi lukemaksi saatiin 130, mutta pikkuinen alkoi touhuamaan ihan hirveästi, ja piilottelemaan istukan (on muuten edessä ylhäällä, unohtui varmaan viimeeksi mainita) takana. Välillä kävi vaan potkasemassa anturia ja meni takaisin piiloon, hassu :) Sitten saatiin lukemaksi 170, kun oltiin vartti niitä yritetty metsästää. Sain ajan perjantaille, että tarkistetaan vielä syke ja samalla saisin ajan lääkäriin. Seuraavana päivänä sykkeet kuului hyvin, vahvaa jumputusta ja 140.

Löysin facebook-kirppikseltä Gracon Mirage-matkarattaat 60e:llä ja käytiin ostamassa ne. Tarkoitus olisi ostaa myös Gracon kaukalo että mä voisin syksyllä käydä kaupungilla helposti tällä yhdistelmällä kävellen, ja jaksaisin kantaa rattaat meidän hissittömään kerrostaloasuntoon. Meillä on myös pyörä-/vaunuvarasto, mutta se on toisessa päässä taloa, ja sisäkautta pitää avata monen monta ovea avaimella, että sinne pääsee. Ostosten ja vauvan kanssa ei varmaan helpointa, joten jos tämä yhdistelmä toimisi syksyllä ja sitten myöhemmin kun pikkuinen osaa istua. Talvi joudutaan selviytymään miehen siskolta lainassa olevilla Brion kombi tai happy-mallisilla vaunuilla ja ikävällä varastossa ravaamisella.

Häihin on enää 2 viikkoa, ja varmaan juurikin sen takia mä en ole saanut pitkään aikaan kunnolla unen päästä kiinni. Stressaan ehkä tietämättäni, mutta nyt olen luopunut joistakin leivonnaisista, ja melkein kaikki asiat alkaa olla hoidettuina, joten parina viime yönä olen nukahtanut ihan heti. Vessassakin käyn yleensä vasta aamuyön puolella, joskus viiden-kuuden maissa. Ollaan kovasti mietitty minne mentäis häämatkalle. Vaihtoehtoina on ollut Tukholma ja Nizza, mutta nyt yhtäkkiä viikonlopun aikana mun on alkanut hirveästi tekeen mieli lähteä Roomaan. En tiiä mitä me siellä tehtäis, mutta ruoka ja jäätelö houkuttelis :D Mies ei ole hirveästi innostunut, mutta ehkä se lämpenee vaan hitaasti :P
Nyt mä alan tekeen kakun koristeita, että ei kaikki jää vikalle viikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommentin käynnistäsi, kiitos!